Symptomen

 • Gebruikers worden in oudere versies van Word geconfronteerd met het volgende scherm:

 • Gebruikers van Word 2007 zien naast vertrouwde linten als Start en Invoegen een wel heel verrassend lint:

 • Gebruikers van andere programma’s uit het Office-pakket hebben soortgelijke ervaringen.

Remedie

 • U kunt dit lint negeren en aan het werk gaan totdat het volgende (of een soortgelijk) dialoogvenster verschijnt:

 • Klik op Help mij herinneren. U kunt gewoon doorwerken.

Er worden niet stiekem gegevens naar Microsoft gestuurd en er wordt ook geen extra informatie toegevoegd aan de documenten die u maakt of wijzigt.

Verdieping

 • Het spreekt voor zich dat eenieder die een niet-legale versie van Office heeft geïnstalleerd, moreel verplicht is deze van de computer te verwijderen of te vervangen door een versie die wel legaal is. Het de-installeren van Word doet u door in het Windows-menu Start te kiezen voor Configuratiescherm en vervolgens (afhankelijk van de Windows-versie die u gebruikt) voor Software of Progamma’s en onderdelen.
 • Koopt u een computer met een Office-programma dat u gedurende een beperkte tijd (meestal 30 of 60 dagen) mag proberen, dan zal het programma na het verstrijken van de proefperiode als illegaal worden gekenmerkt. Tijd om een keuze te maken: de-installeren of een legale versie aanschaffen.
 • Hebt u te goeder trouw een Office-pakket gekocht (bijvoorbeeld bij aanschaf van een nieuwe computer), zoek dan op de Microsoft-site naar ‘rapport over illegale software indienen’. Alleen als u legale software op een cd met ‘edge-to-edge’ hologram instuurt, komt u in aanmerking voor de gratis software. Hebt u een fraai glimmende cd met een in kleur opgedrukt Office-logo, dan verstrekt Microsoft u geen gratis legitieme versie.
 • De waarschuwing die u krijgt, wordt afgegeven door een invoegtoepassing genaamd ‘office genuine advantage add-in’. Net als alle andere programma’s kan ook deze invoegtoepassing onverwacht in de problemen komen. In dat geval verschijnt het volgende dialoogvenster:

 • Verschijnt dit dialoogvenster vaker, dan doet u er goed aan de invoegtoepassing te sluiten.

Tips

 • Hebt u een legitieme versie van Microsoft Office (bewijsbaar, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een sticker op de onderkant van uw laptop) en is dit Office-pakket in het ongerede geraakt? En bent u de installatie-cd’s kwijt? Surf dan naar http://support.microsoft.com/kb/326246. Hier wordt uitgelegd hoe te handelen om de beschadigde software te vervangen door een werkende versie.
 • Neem contact op met de firma of de persoon van wie u het Office-pakket hebt gekocht. Vraag hun/hem/haar u te helpen vaststellen waarom uw Office-versie als niet-legitiem wordt beoordeeld. Oorzaken kunnen zijn:
  • onjuist overnemen van de productcode;
  • ongeldige en/of gestolen productcode;
  • onjuiste installatie.

Zie ook

Genuine Advantage.
Add-in.
Invoegtoepassing.